Manege Dravers-hof

De “Animatiepaardjes”

Sinds geruime tijd worden in de manege allerhande activiteiten uit de grond gestampt door een aantal vrijwilligers….een groepje mensen die hun vrije tijd, energie, warmte en talent investeren, niet omdat het moet maar omdat het kan,  of omdat we vinden dat het nodig is om te ageren.

Wij zijn het vrijwilligerswerk voor “Dravers-Hof” begonnen als  “groentjes”  Al vlug werd het duidelijk dat we ons als groep professioneler moesten uitbouwen om alle activiteiten op een wettelijke manier te organiseren en te laten verlopen  en zo werd een feitelijke vereniging opgericht met als toepasselijke naam ” De Animatiepaardjes”.

We profileren ons in de manege door allerlei activiteiten te organiseren met als belangrijkste doelstelling : de clubgeest bevorderen en een ondersteuning geven aan de uitbaters bij het organiseren van hun activiteiten.

Het is allemaal begonnen met het organiseren van de “buizenfuif” een viertal jaar geleden.
Ondertussen ken je ons waarschijnlijk wel van :
-de aperitiefhapjes
-de wafel- en pannekoekenbak
-de ruiterkampen
-de ruiterspelen in september
-hulp bij barbecue, kaasavonden, kippenvleugels, nieuwjaarsreceptie, jumping, vrijspringen……

Onze groep vrijwilligers is zeer divers :
Er zitten jongere piepkuikens bij, maar ook meer ervaren “rotten” in het vak. Mensen die werken en mensen die (niet meer) werken, drukbezette intellectuelen naast mensen met gezond boerenverstand.  Kortom de schoonheid van het vrijwilligerswerk ligt in de diversiteit van mensen die ervoor kiezen om te vrijwilligen en dat is toch gewoon fantastisch ?

De “Animatiepaardjes”